Peters is blij met komst van nieuwe speelster: "Worden we beter van”

Marlou Peters is erg blij dat ze Naomi Piqué heeft kunnen toevoegen aan de selectie van het vrouwenteam van FC Utrecht. Dat vertelt de manager vrouwenvoetbal in gesprek met De Utrechtse Internet Courant.

In 2023 maakte Piqué, die opgroeide in De Meern, de stap van Excelsior naar PSV. Dat vond Peters ook een logische stap. Nu heeft ze in samenwerking met de Eindhovenaren de voetbalster naar Utrecht kunnen halen: “Ze speelde niet heel veel bij PSV, dus wij hebben gelukkig ook in goede samenwerking met PSV kunnen gaan kijken wat de mogelijkheden voor haar zouden zijn na de winterstop. We zijn gewoon trots dat we haar kunnen toevoegen aan de selectie.”

In het mannenvoetbal wil het nog weleens moeilijker gaan met transfers, geeft de manager vrouwenvoetbal aan. Ook ziet ze dat het daar veel meer gaat over grote transfersommen: “In het vrouwenvoetbal heb je elkaar nodig om sterker te worden en om de Eredivisie ook te versterken. Ik vind dat PSV dat goed heeft gedaan door een speelster perspectief te geven en haar verder kunnen helpen met ontwikkelen en ook de Eredivisie zelf. Wij worden er alleen maar beter van.”

De manager geeft aan dat ze blij is met de komst van Naomi omdat ze in de verdediging nog wel wat versterking konden gebruiken: “We moeten echt wat minder doelpunten tegen gaan krijgen. Als je dan je team kan versterken in de laatste linie is dat alleen maar mooi.” FC Utrecht staat momenteel op de zesde plaats in de Eredivisie voor vrouwen. Zaterdag spelen zij een uitwedstrijd bij ADO Den Haag. De aftrap is om 13:30.

Lees meer:
0 reacties