Perez wijst naar Azarkan bij botsing: "Weet niet of het pure pech is"

Kenneth Perez
Kenneth Perez Foto: © Pro Shots

Kenneth Perez is kritisch op het handelen van Marouan Azarkan bij de botsing met Aaron Meijers. De aanvaller van FC Utrecht kwam hard in aanraking met de speler van RKC Waalwijk en liep daarbij een blessure op.

Azarkan bleef na de botsing roerloos liggen en moest per brancard van het veld. Snel daarna werd al bekend dat hij bij bewustzijn was. "Hij heeft echt wel een tik gehad en is nu voor nader onderzoek naar het ziekenhuis", zo zei trainer Ron Jans onder meer. Perez is van mening dat Azarkan de botsing had kunnen voorkomen.

"Ik moet zeggen dat het nu zo vaak gebeurt, dat ik mezelf afvraag: is het alleen maar pech? Of komt het ook omdat de speler zich niet goed oriënteert?", zegt de Deen bij ESPN. "In dit geval voelt of ziet Azarkan helemaal niet dat Meijers daar is. Azarkan draait zich om en loopt zo tegen Meijers aan. Meijers doet in principe niets."

Perez wil de botsing daarom niet alleen wijten aan pech. "Azarkan kan natuurlijk aanvoelen dat er iemand aan komt en even wegstappen. Ik weet dus niet of het pure pech is. Normaal gesproken voel je aan dat iemand aangelopen komt. Dan doe je even een stap opzij. Dat doet Azarkan hier niet. Het komt heel vaak voor. Is dat dan elke keer pure pech of is oriëntatieniveau van de meeste spelers minder geworden? Ik zou het echt niet weten."

Lees meer:
0 reacties