Penders dacht niet aan opstappen: "Moeten verantwoordelijkheid nemen"

Rob Penders
Rob Penders Foto: © Pro Shots

Michael Silberbauer is dinsdag ontslagen als trainer van FC Utrecht. Rob Penders stond daardoor voor het eerst als hoofdtrainer voor de spelersgroep. De Brabanders was sinds de zomer assistent-trainer van de Deen.

"Ik heb gezegd dat we als staf en als groep de verantwoordelijkheid moeten nemen", zegt Penders tegen RTV Utrecht. "Ik voel me ook verantwoordelijk voor de resultaten en dat heb ik de groep ook meegedeeld. Michael is één van de redenen dat ik naar Utrecht ben gegaan."

De interim-trainer vervolgt: "Ik heb een goed gevoel overgehouden aan de gesprekken die ik tijdens mijn vakantie met hem heb gehad. Daarom heb ik ook de keuze gemaakt om hierheen te komen. Dan is het teleurstellend dat die samenwerking maar acht weken duurt."

Penders neemt de taken van Silberbauer over tot en met het duel tegen Feyenoord. "Wat er daarna gebeurt is moeilijk te voorspellen. Daar heb ik ook geen invloed op. Het enige waar ik invloed op heb is aankomende zondag en daar ga ik alles aan doen."

Penders heeft er zelf geen moment over nagedacht om op te stappen. "Dat impliceert dat Michael is opgestapt, maar er is natuurlijk iets anders aan de hand. Ik vond dat ik mijn verantwoordelijkheid moest nemen om de ploeg voor te bereiden op Feyenoord", aldus Penders.

Lees meer:
0 reacties