Paes over terugkeer naar Europa: "Dat heb ik altijd zien zitten"

Maarten Paes in het shirt van FC Dallas
Maarten Paes in het shirt van FC Dallas Foto: © Pro Shots

Maarten Paes maakte een tijd geleden de overstap naar FC Dallas in de MLS uit Amerika, waar hij onlangs speelde tegen niemand minder dan Lionel Messi. In gesprek met ESPN vertelt hij over de bijzondere ontmoeting én zijn ambities.

Tijdens de wedstrijd scoort Messi een weergaloze vrije trap, maar dat is de pure kwaliteit van de Argentijn stelt Paes. "Wie mij kent weet dat ik alle vrije trappen van Messi bestudeerd heb. Uiteindelijk was mijn plan om het muurtje niet te groot te maken zodat ik de bal kon zien en één jongen zet ik op de tweede paal neer. Alleen speelden zij daar goed op in. En je weet dat als je tegen Messi speelt de kleinste details tellen."

De doelman is uiteraard heel blij met de ervaring die hij rijker is. "Ik wist natuurlijk dat hij goed was, maar zo goed.. Ik keek mijn ogen uit tijdens de wedstrijd, het was heel speciaal. Hij ziet dingen die niemand anders ziet."

Paes besluit dat hij een terugkeer naar Europa ziet zitten. "Ik ben altijd ambitieus. Zolang ik blijf ben ik happy, maar mocht die kans komen om terug te keren naar Europa, dan sta ik daar zeker voor open."

Lees meer:
0 reacties