Paes: "Dacht dat ze hier nog met een paard en wagen reden"

Maarten Paes baalt
Maarten Paes baalt Foto: © Pro Shots

Hij is inmiddels al even vertrokken, toch zal menig FC Utrecht-fan Maarten Paes nog herinneren. De doelman brak als talentvolle keeper door, maar speelt inmiddels in Amerika. In gesprek met ELF vertelt hij over zijn leven in Amerika.

Wennen was het wel voor Paes, maar inmiddels heeft hij zijn weg gevonden in Amerika. "In het begin vond ik het reizen, contact met het thuisfront en het onderhouden van de Texaanse cultuur wel eens lastig. Inmiddels ga ik helemaal op in de cultuur." Paes geeft aan dat het voor hem een voorwaarde is om te integreren op de locatie waar hij tegelijkertijd ook woont. "Dat vind ik belangrijk. Ik wil écht integreren en me verdiepen in de levensstijl."

Inmiddels durft de keeper wel te stellen dat hem dat gelukt is. "Mijn teamgenoten noemen mij de meest Amerikaanse buitenlander die ze ooit hebben meegemaakt."

Ook geeft de doelman toe dat zijn beeld van Texas in eerste instantie niet helemaal overeenkwam met de realiteit. "Eerlijk: In eerste instantie dacht ik dat ze bij wijze van spreken nog met paard en wagen door de stad reden, maar Dallas bleek al snel een moderne zakenstad die groeit als een kool."

Lees meer:
0 reacties