Ould-Chikh treurt: "Ik had nu bij Ajax of PSV moeten spelen"

Bilal Ould-Chikh
Bilal Ould-Chikh Foto: © BSR Agency

Bilal Ould-Chikh draagt dit seizoen het shirt van FC Volendam, waarmee hij strijdt tegen degradatie uit de Eredivisie. De 26-jarige vleugelaanvaller brak al vroeg door in Nederland en stond te boek als een groot talent. Zijn carrière is echter bergafwaarts gegaan, nadat hij bij Benfica niet wist door te breken en teleurgesteld terugkeerde naar FC Utrecht, waar zijn contract ook al na een jaar werd ontbonden.

"Met mijn kwaliteiten had ik nu bij Ajax of PSV moeten spelen", stelt hij onomwonden vast in Voetbal International. "Maar ik speel nu bij Volendam. Tja, dingen lopen zoals ze lopen, ik kan daar nu niets meer aan veranderen. Het is makkelijk voor mensen om te roepen dat ik als talent van Twente veel te vroeg naar Benfica ben gegaan, maar voor mij is het belangrijk dat ik daar niet meer naar kijk."

"Dat is bagage in mijn rugzak, waar ik ook blij mee ben en veel van heb geleerd, en nu kijk ik gewoon vooruit", vervolgt de aanvaller. "Het heeft helemaal geen zin om iedere keer het verleden erbij te halen, daar word ik niet beter van. Nu gaat het goed, nu is het positief. Dat wil ik graag zo houden."

Ould-Chikh is bij Volendam de spelers die veruit de meeste kansen heeft gecreëerd, tegenstanders voorbij is gedribbeld en overtredingen heeft uitgelokt. Ook in de Eredivisie-statistieken scoort hij hoog. "En dat terwijl wij soms maar twintig procent balbezit hebben. Ik vraag me weleens af hoe mijn statistieken waren geweest als ik bij een ploeg zou spelen met meer balbezit en meer aanvallende intenties. Individueel gezien draai ik een goed seizoen, absoluut. Maar ik heb een persoonlijke doelstelling en dat is tien assists leveren. Daar heb ik er nu nog drie voor nodig."

De Marokkaanse Nederlander heeft weer plezier in het voetbal, terwijl hij ook een half jaar zonder club zat. "Maar aan stoppen heb ik nooit van mijn leven gedacht", meent hij. "Daar vind ik voetballen veel te leuk voor en heb ik ook te veel kwaliteiten voor. Het klinkt misschien gek, maar als ik nu terugkijk, ben ik blij dat het zo is gelopen. Mentaal ben ik van die periodes zonder club heel sterk geworden. Je bent op die momenten eigenlijk geen profvoetballer meer, iedereen heeft je al opgegeven. Aan een dood paard kan je niet trekken, werd er zelfs over me gezegd. Tja… Uiteindelijk sta ik hier nu wel mooi, in de Eredivisie."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand