Oud-Utrechter traint gevangenen: "Er zijn ook wat andere regels"

Barendrecht-trainer Leen van Steensel
Barendrecht-trainer Leen van Steensel Foto: © Orange Pictures

Leen van Steensel is oud-verdediger van FC Utrecht, Carl Zeiss Jena en tegenwoordig hoofdtrainer bij Derde Divisie-club BVV Barendrecht. De afgelopen maanden reed hij ook meerdere keer per week richting Krimpen aan den IJssel om in een gevangenis te werken. 

"Ik neem altijd mijn eigen trainingsspullen mee door die poortjes", begint hij bij Voetbal International. Na de training vroeg hij of mensen hem konden helpen. Zijn spullen waren zwaar, maar gevangenen mogen natuurlijk niet buiten de muren van een gevangenis komen. "Ik was heel even vergeten dat ze natuurlijk niet buiten de muren mogen komen", lacht Van Steensel.

Hoe is het om met zulke mannen te werken? "Sommigen kunnen heel goed voetballen, maar anderen hebben nog nooit een bal aangeraakt. Dat is juist heel erg gaaf om door elkaar te zien." Fanatisme voert al snel de boventoon."Het zijn wel gasten die écht vol een duel in gaan’, vertelt hij. "Daarom zijn er ook wat andere regels, ze mogen bijvoorbeeld geen slidings maken."

Bekend was hij onder de gevangen niet. "Ik kon ook niet zo goed voetballen", zegt hij. "Ik wist vooral wat ik wel kon: de boel neerzetten en keihard vechten", vervolgt Van Steensel. "Als ik een handje kan helpen, geeft me dat gewoon een trots gevoel."

Lees meer:
0 reacties