Oud-FC Utrecht-trainer Advocaat stopt: "Dit was echt de allerlaatste"

Dick Advocaat lachend voor de camera van ESPN
Dick Advocaat lachend voor de camera van ESPN Foto: © Pro Shots

Dick Advocaat heeft al bijna tien keer zijn voetbalpensioen aangekondigd, maar nu is het echt zover. De oud-trainer van FC Utrecht sloot af met een overwinning. ADO Den Haag won van de beloftenploeg van AZ.

"Ik heb een prachtige carrière gehad die op een gegeven moment ophoudt en dat is dus vandaag", zegt de trainer voor de camera van ESPN. In 2010 zei Advocaat voor het eerst dat hij zou stoppen. Daarna stond hij toch nog voor de groep bij PSV, AZ, Sunderland, Fenerbahçe, Sparta Rotterdam, FC Utrecht, Feyenoord en ADO Den Haag. "Dit was echt de allerlaatste."

Tranen waren er niet bij de trainer na zijn laatste wedstrijd bij de Hagenezen. Iets dat na zijn afscheid bij Feyenoord wel gebeurde. "Ik heb wel wat geleerd dus. Nee, toen haalden we Europees voetbal. Nu zijn we maar één plekje gestegen. Er was niet zoveel emotie bij", aldus Advovaat.

ESPN gaf de trainer een cadeautje omdat hij zolang trainer is geweest. Daar stond het jaartal op dat hij begon als trainer, maar ook die dat hij eindigt. Voorwaarde was dat hij nu niet meer omnieuw aan de slag gaat, omdat het cadeau dan niet meer klopt. "We kunnen altijd nog een ander bordje maken, toch?", besluit Advocaat met een knipoog.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
Bekijk de hele stand