Oud-FC Utrecht spelers niet blij: "Dan ben je niet goed bij je hoofd"

Galgenwaard
Galgenwaard Foto: © Pro Shots

Herman Verrips en Raymond Graanoogst vinden de 1-2 nederlaag tegen Go Ahead Eagles in de play-off finale onnodig. Ze zijn teleurgesteld in de fans die het spel stillegden en geloven dat ze hun club daarmee hebben geschaad.

"Als het spel niet wordt onderbroken, blijven de spelers in hun focus. Uit eigen ervaring weet ik dat je door zo’n incident de concentratie kunt verliezen", zegt Verrips in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Sommige spelers zullen gedacht hebben: waar zijn die gasten verdomme mee bezig. Ik kan het natuurlijk niet bewijzen, maar ik denk dat de 1-1 niet was gevallen als de laatste vijf minuten gewoon waren uitgespeeld."

"Ik heb volwassen mannen in het bijzijn van hun kinderen horen schelden en stoeltjes kapot zien trappen. Dan ben je volgens mij niet goed bij je hoofd. Zij verpesten het voor de club, want tot dat moment was er niets aan de hand", gaat Graanoogst verder, die met zijn moeder en zoon op de Zuidtribune zat. 

De onrust begon toen middenvelder Oscar Fraulo een rode kaart kreeg. Graanoogst gelooft dat deze overtreding het keerpunt was. "Het was superdom en een kinderachtige reactie op het feit dat hij kort daarvoor door zijn benen werd gespeeld." Verrips snapte niets van zijn harde tackle: "Het was een ongelofelijk domme overtreding, maar dat weet die jongen zelf ook wel."

Lees meer:
0 reacties