Oud-FC Utrecht-spelers eensgezind: "Jordy Zuidam heeft gefaald"

Jordy Zuidam
Jordy Zuidam Foto: © Pro Shots

FC Utrecht heeft trainer Michael Silberbauer ontslagen en is nu druk opzoek naar een vervanger. Verschillende namen zijn al genoemd maar één ding is zeker: dit zal geen gemakkelijke klus worden.

Voormalig FC Utrecht-aanvoerder Gregoor van Dijk denkt dat het vertrek van Silberbauer niet gelijk een positief resultaat zal opleveren. Bij het Algemeen Dagblad geeft hij aan: "Ik heb al eerder gezegd dat de problemen veel dieper liggen. Ik mis een duidelijke visie en vast beleid. Ik vind Henk Fraser bijvoorbeeld een geweldige vent én een goede trainer, maar FC Utrecht wil aanvallend en dominant voetballen en dus paste hij daar niet. Hetzelfde geldt voor Silberbauer."

Herman Verrips, vroeger verdediger bij FC Utrecht, is van mening dat één trainer de Domstedelingen weer in vorm krijgt. "Ik zou heel snel Ron Jans bellen. Hij heeft een bepaalde visie die goed bij de club past en bij de Utrechtse supporters zal aanslaan. Het publiek wil aanvallend voetbal en strijd zien, al is dat best lastig met een achterhoede die geen snelheid heeft."

Oud-FC Utrecht-trainer Ton du Chatinier pleit voor Henk ten Cate. "Ik ken hem goed en ik verwacht niet dat hij het gaat doen. Toch past hij qua speelstijl goed bij de club, is onafhankelijk en kan goed met moeilijke jongens opschieten. Al is FC Utrecht voor iedere trainer een moeilijke club. Er zijn zoveel geledingen die zich ermee bemoeien, zelfs als het goed gaat zijn er mensen ontevreden."

Verrips vindt dat voor het slecht resultaat niet alleen naar de trainer moet worden gekeken. Hij haalt uit naar Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht. "Jordy heeft gefaald. Natuurlijk hebben de verkoop van Douvikas en vorig jaar Quinten Timber een hoop geld opgebracht. Financieel zal Jordy best een positief resultaat boeken, maar kwalitatief zit hij ver in de min. Hij haalt vooral goedkope en transfervrije spelers, die niets toevoegen aan het elftal."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
14/04
FC Utrecht
14:30
Go Ahead Eagles
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
FC Utrecht
14:30
Sparta Rotterdam
zo
19/05
AZ
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 NEC 29 15 46
6 Ajax 29 6 45
7 Go Ahead Eagles 29 6 42
8 FC Utrecht 29 1 42
9 Sparta Rotterdam 29 1 37
10 Fortuna Sittard 29 -17 35
11 SC Heerenveen 29 -8 33
Bekijk de hele stand