Oorzaak in elkaar zakken Dost bekend gemaakt: "Ik heb geluk gehad"

Medici bekommeren zich om Bas Dost
Medici bekommeren zich om Bas Dost Foto: © Pro Shots

Bas Dost zakte zondag tijdens het duel met AZ plots in elkaar. Hulp kwam van alle kanten en het duel werd vervolgens gestaakt. Op de website van NEC Nijmegen is de speler zelf met een statement gekomen, waarin hij te kennen geeft wat de oorzaak is van zijn ineenstorting, myocarditis.

Dost meldt op de clubwebsite van de Nijmegenaren: "Ik heb inmiddels van mijn cardioloog vernomen wat de oorzaak is van wat mij is overkomen tijdens de wedstrijd AZ – N.E.C. in Alkmaar. Ik heb de afgelopen dagen veel onderzoeken gehad en die hebben uitgewezen dat ik een ontstoken hartspier (myocarditis) heb. Er kunnen diverse redenen zijn waardoor een hartspier ontstoken raakt en de gevolgen kunnen best groot zijn, maar ik heb geluk gehad dat ik op het veld succesvol gereanimeerd ben."

De aanvaller is dankbaar. "Ik kan niet genoeg benadrukken hoe dankbaar ik de medici van N.E.C. en AZ ben voor hun adequate optreden daar op het veld. De komende dagen gaan de onderzoeken door en daarna zal ik naar huis gaan en moet ik rust nemen om hier volledig van te kunnen herstellen. Na dat moment krijg ik pas meer inzicht in mijn toekomst en vanaf dan kan ik daar meer over delen."

Voorlopig neemt hij dan ook even rust. "Voor nu neem ik even afstand van het voetbal en ga ik de komende tijd doorbrengen met mijn gezin en familie. Ik hoop dat iedereen dat respecteert. Ik kom me de komende maanden vanzelf weer melden in het Goffertstadion. Dan zal ik ook een keer mijn verhaal doen, vooral om de sportwereld te helpen en te leren van wat mij is overkomen en waardoor ik het nog kan navertellen. Nu is het echter tijd om naar mezelf te kijken en rust te nemen. Ik reken even nergens op, alleen op mijn herstel te midden van mijn gezin en familie."

Tot slot komt er een dankwoord van de voormalig international. "Ik wil nogmaals iedereen bedanken uit de voetbalwereld, in binnen- en buitenland. Jullie hebben mij zoveel blijk van aandacht gegeven. Dat heeft mij en mijn familie geraakt en gesteund. Dank voetbalvrienden, ik zoek jullie weer op!"

Lees meer:
0 reacties