Ontslag Silberbauer maakt indruk op spelers: "Dat is spijtig"

Michael Silberbauer
Michael Silberbauer Foto: © Pro Shots

Micheal Silberbauer werd na een dramatische seizoensstart al na drie duels ontslagen bij FC Utrecht. In De Telegraaf reageerden Mike van der Hoorn en Mark van der Maarel op de situatie.

Volgens Van der Maarel heeft het ontslag er wel in gehakt. "Je hebt met mensen te maken. Als je daarnaar kijkt, dan blijft zoiets vervelend. De relatie tussen trainer en spelers was goed, maar op een gegeven moment gaat het in topsport ook om prestaties. Op basis daarvan heeft de club een keuze gemaakt. Dat is spijtig en dat is wat voor het seizoen niemand had gewild."

Ook Van der Hoorn sloot zich bij de routinier aan. "Het zou wel heel koelbloedig zijn als het je helemaal niets doet. We weten allemaal dat Michael als speler veel betekend heeft voor deze club. Als trainer heeft hij altijd zijn uiterste best gedaan om hier te slagen."

Het grote aantal trainers wat FC Utrecht de laatste jaren verslijt is opvallend. "Hoeveel trainers ik hier in de loop der jaren heb gehad, weet ik niet precies. Het zijn er aardig wat, maar Zakaria (Labyad, red.) vertelde, dat hij er bij Sporting vijf in een jaar heeft gehad."

"Het afscheid ging allemaal heel snel. Dat is altijd zo in deze business. De ene dag ben je met iemand aan het werk en de dag erop moet je ineens afscheid nemen. Dat moet je wel even verwerken en dan ga je weer toewerken naar een wedstrijd", aldus Van der Hoorn.

Lees meer:
0 reacties