"Onderpresteerders van FC Utrecht presteerden opeens met Ten Hag"

Erik ten Hag
Erik ten Hag Foto: © Pro Shots

Erik ten Hag maakt veel indruk bij Manchester United. De oud-trainer van FC Utrecht won afgelopen weekend de stadsderby van Manchester City (2-1).

"Het is nog wat vroeg, maar het valt niet meer helemaal uit te sluiten dat Erik ten Hag de beste Nederlandse trainer aller tijden is – of zeer binnenkort zal worden", voorspelt Sjoerd Mossou in het Algemeen Dagblad. "Geen paniek: u heeft nog even de tijd om te wennen aan dat idee. Ten Hag moet eerst nog wat grote prijzen winnen, die drieënhalve landstitel met Ajax is niet voldoende, maar zijn cv is nu al indrukwekkend genoeg om dicht tegen de top 3 (Johan Cruijff, Louis van Gaal, Rinus Michels, in willekeurige volgorde) aan te schurken."

Mossou heeft daar een reden voor. "Voor een belangrijk deel heeft dat te maken met de moeilijkheidsgraad van zijn jobs. Na jaren liet hij het ingedutte Go Ahead Eagles promoveren, sterker nog: zelfs de structurele onderpresteerders van FC Utrecht presteerden opeens toen Ten Hag kwam binnenwaaien", aldus de columnist, die merkte dat Ten Hag het ook bij Ajax niet makkelijk had.

"Hij bracht Ajax terug in de Europese top nota bene, uitgerekend in een tijdperk van almaar groeiende financiële ongelijkheid in het topvoetbal", meent Mossou. "Ten Hag werd in Amsterdam lang tegengewerkt en beschimpt door een stel onwaarschijnlijke domoren, die maar niet konden wennen aan het feit dat een hakkelende Tukker slimmer, beschaafder en begaafder bleek dan zij."

"Maar zijn moeilijkste baan is zijn huidige", vervolgt Mossou. "Manchester United is niet alleen de grootste, het is bovenal al tien jaar de meest complexe club ter wereld. Een stuurloos gevaarte waar de ene na de andere toptrainer zich op stukbeet, zelfs wanneer je vermoedde dat het alleen maar beter kon. Maar wie Ten Hag beoordeelt op de inhoud, ziet stilaan de contouren van een wereldprestatie."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
FC Utrecht
14:30
Sparta Rotterdam
zo
19/05
AZ
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
Bekijk de hele stand