Noodweer in De Galgenwaard: "Iedereen was echt volledig doorweekt"

FC Utrecht Vrouwen speelde vrijdag in De Galgenwaard met 0-0 gelijk tegen ADO Den Haag Vrouwen. De wedstrijd werd twee keer uitgesteld, vanwege noodweer in Utrecht.

"Uiteindelijk is iedereen ready. We zijn hier om kwart over vier aanwezig. Iedereen is bezig, met een stukje voorbereiding. Dan ga je lekker het veld op, je hebt je warming-up. En gedurende die warming-up word je eigenlijk compleet overspoeld", zegt coach Linda Helbling bij DUIC over het noodweer.

Ze gaat verder: "Iedereen was echt volledig doorweekt. Je ziet dat de bal niet meer vooruit wil. Dan ga je naar binnen, komt er een stukje onzekerheid. Uiteindelijk is het dan duidelijk dat we een halfuur moeten wachten. In dat halfuur gaat er een hele hoop door die koppies heen, wat ook terecht is. Gaan we wel spelen, gaan we niet spelen?"

"Wij komen binnen met het eerste verhaal dat het veld wat minder is. Uiteindelijk denk ik toch van 'het is goed dat ze weten dat het er best aardig uitziet', dus dan kunnen ze zich opnieuw voorbereiden. Er moet weer opnieuw getaped worden, want alles laat los, alles is zeiknat. Dat is mentaal wel een ding", geeft Helbling aan. "Dan moet je ze binnen vijf minuten ook weer ready hebben in hun hoofd, dat ze weer naar buiten kunnen."

Uiteindelijk werd de wedstrijd in totaal een uur uitgesteld. "Het is natuurlijk zo dat niet alleen wij er mee te maken hebben, maar ook ADO. Ik denk dat we met elkaar hebben laten zien dat we dit ook aankunnen."

Lees meer:
0 reacties