Noodtoestand voor FC Utrecht: "De kleintjes grijpen de macht"

Sem Steijn scoort tegen FC Utrecht
Sem Steijn scoort tegen FC Utrecht Foto: © Pro Shots

FC Utrecht zit in een nachtmerrie waar ze maar niet uit lijken te komen. Kort geleden was het nog een stabiele club die bijna altijd in de top acht van de Eredivisie-ranglijst stond. Dat is nu totaal anders.

Sportjournalist Dennis van Bergen vreest het ergste voor FC Utrecht. Bij het Eindhovens Dagblad geeft hij aan: "Vitesse, FC Utrecht, Roda JC, FC Groningen; er was een tijd dat je naar Teletekstpagina 819 ging en er blind vanuit kon gaan dat die ploegen in de top 8 van de eredivisie bivakkeerden. Die tijd is voorbij. In Arnhem en Utrecht komt degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie (KKD) met de week dichterbij."

Van Bergen ziet een machtsverschuiving in de Eredivisie. "Een blik op de ranglijst vormt het bewijs. Het gebied onder PSV, Feyenoord, FC Twente en AZ wordt nu gedomineerd door qua status, financiën en begroting bescheiden clubs als Go Ahead Eagles, Sparta Rotterdam, Excelsior en Fortuna Sittard, terwijl ook het gepromoveerde Almere City FC brutaal tegen dit gezelschap aanschurkt. De ‘kleintjes’ grijpen, kortom, de macht in de subtop."

Lees meer:
0 reacties