Klaiber reageert op uitlatingen Troupée: ''Wat moet ik ermee?'' Week van de waarheid voor FC Utrecht: ''Dat wil iedereen meemaken'' KNVB geeft opheldering over coronavirus in Nederland Instanties overleggen vandaag over nieuwe datum FC Utrecht - Ajax FC Utrecht mist Klaiber in uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk

Opvallend nieuws uit Ghana: 'KNVB wil Abass overtuigen'

( 0 reacties)
Opvallend nieuws uit Ghana: 'KNVB wil Abass overtuigen'

Een opvallend nieuwsbericht in Ghana. Volgens Kickgh.com wil de KNVB FC Utrecht-aanvaller Issah Abass overtuigen om de Nederlandse nationaliteit aan te nemen.

Abass zou zijn officieel zijn benaderd door vertegenwoordigers van de Nederlandse voetbalbond om zijn nationaliteit te veranderen. De twintigjarige aanvaller is geboren in Ghana en maakte in 2017 de overstap naar Europa, waar hij via het Sloveense Olimpija bij Mainz 05 terechtkwam.

"De Nederlandse voetbalbond heeft hem (Abass, red.) benaderd om zijn nationaliteit te veranderen en voor Jong Oranje en het Nederlands elftal uit te komen", zegt een 'bron rondom de speler' tegenover Kickgh.com. "Zijn droom is altijd geweest om voor Ghana te spelen, maar hij heeft nog geen uitnodiging ontvangen. Het is een geweldige kans om de oproep van de KNVB te accepteren of weigeren."

Abass wordt dit seizoen door Mainz verhuurd aan FC Utrecht en heeft voor zover bekend geen Nederlandse voorouders. De Ghanees lijkt dan ook niet zomaar zijn nationaliteit te kunnen veranderen. Memphis Depay en Timothy Fosu-Mensah hebben wel Ghanese ouder(s), maar zijn in Nederland geboren.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!