Derksen lacht: ''Die Zoet neemt niet echt sportief revanche op PSV hé'' VIDEO | Schitterend! Janssen verrast zieke Wessel in ziekenhuis VIDEO | Samenvatting: Jong FC Utrecht wint ook van FC Volendam OFFICIEEL | FC Utrecht laat jeugdspeler profcontract tekenen CIJFERS | Ondanks overwinning, veel onvoldoendes bij FC Utrecht

Kerk blijft ondanks interesse: ''Veel aan FC Utrecht te danken''

( 0 reacties)
Kerk blijft ondanks interesse: ''Veel aan FC Utrecht te danken''

Gyrano Kerk maakt het seizoen af bij FC Utrecht. De 23-jarige aanvaller tekende donderdag een nieuw vierjarig contract in de Domstad.

Met name uit Engeland was er deze zomer veel belangstelling voor Kerk, maar hij heeft besloten in de Domstad te blijven. "Er was inderdaad veel interesse", laat zaakwaarnemer Richinel Bryson van Ceasar Sports Account weten aan Voetbal International. "Toch heeft Gyrano er bewust voor gekozen zijn contract met een jaar open te breken."

Een transfer behoorde tot de mogelijkheden. "Hij had weg gekund maar voelt het vertrouwen van de club. Ook wil hij de club graag helpen bij de ambitieuze toekomstplannen die er liggen. Gyrano is een jongen van de club en heeft veel aan FC Utrecht te danken. Bovendien kan hij hier nog groeien", aldus Bryson.

Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam heeft er alles aan gedaan om Kerk te behouden. Die gebeden werden verhoord. "Het gaat om vertrouwen", geeft Bryson aan. "Gyrano had zijn goede spel kunnen verzilveren, maar kiest voor logische stappen in zijn carrière. Bij Utrecht heeft hij zich sterk ontwikkeld en is er nog ruimte om een volgende stap te maken. Dit geeft rust voor zowel hem, als de club."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 9 februari 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›