FC Utrecht troefde Atalanta en Fiorentina af: ''Belangrijke rol Advocaat''

( 0 reacties)
FC Utrecht troefde Atalanta en Fiorentina af: ''Belangrijke rol Advocaat''

FC Utrecht heeft zich voor de rest van het seizoen versterkt met Riechedly Bazoer. De 22-jarige middenvelder komt op huurbasis over van VfL Wolfsburg. Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam hoopt dat Bazoer de 'Labyad-route' volgt.

"Net als eerder Zakaria Labyad kan Riechedly zichzelf bij FC Utrecht weer op de kaart zetten", zegt Zuidam in gesprek met De Telegraaf. Hij is trots dat het gelukt is om Bazoer te strikken. "Omdat het geen eenvoudige transfer was. We proberen altijd contact te houden met topspelers uit Utrecht en jongens die een FC Utrecht-verleden hebben. Riechedly behoort tot die eerste categorie."

"We hebben zijn situatie gevolgd. Deels van afstand, maar ook van dichtbij", vervolgt Zuidam. "Riechedly's moeder woont achter onze assistent-trainer Rick Kruys, aan wie ik meerdere keren heb gevraagd eens langs de familie te lopen. Daaropvolgend heb ik veel contact met Riechedly's broer en zaakwaarnemer Irchandly onderhouden. Op die manier probeer je iemand enthousiast te maken voor FC Utrecht."

Bazoer verkaste voor miljoenen van Ajax naar VfL Wolfsburg en kwam daarna uit voor FC Porto, dat in de Champions League actief is. Toch lukte het FC Utrecht om Bazoer los te weken, ondanks interesse van Atalanta Bergamo en Fiorentina. "Dick Advocaat speelt ook een belangrijke rol in deze deal", aldus Zuidam.

"Hij had in de periode dat hij bij het Nederlands elftal Danny Blind assisteerde een heel goede klik met Riechedly en maakte zich intern én naar de speler toe sterk voor zijn komst", geeft de oud-speler van FC Utrecht aan. "Zo vielen uiteindelijk alle puzzelstukjes in elkaar."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 19 oktober 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›