''FC Utrecht wil elk jaar gemiddeld zo'n twee miljoen euro ophalen''

( 0 reacties)
''FC Utrecht wil elk jaar gemiddeld zo'n twee miljoen euro ophalen''

FC Utrecht is de laatste jaren een echt handelshuis geworden. De club haalt spelers op jonge leeftijd en verkoopt ze na een goed seizoen voor de hoofdprijs. Het is de vraag wie de volgende speler wordt die voor miljoenen de deur uitloopt en daarmee in een mooi rijtje terecht komt.

''Het is beleid dat de club elk jaar gemiddeld zo'n twee à tweeënhalf miljoen euro per seizoen wil ophalen, waarbij naar een periode van drie jaar wordt gekeken om dat gemiddelde te halen", schrijft clubwatcher Tim Reedijk. "Dat is omdat je een transfer niet elk jaar kunt afdwingen. Met een verkoop als die van Labyad zou je dus in theorie komend seizoen niet per definitie een 'grote' transfer hoeven doen." 

"En misschien is dat maar goed ook", vervolgt hij in het Algemeen Dagblad. "De afgelopen jaren greep de club miljoenen met de verkoop van Haller, Amrabat, Labyad, Bart Ramselaar (PSV) en Timo Letschert (Sassuolo), waardoor FC Utrecht op transfergebied ver boven de eigen maat presteerde. Maar nu is het zoeken naar de volgende speler die de club een dergelijk transferbedrag kan opleveren." 

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

woensdag 24 april 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›