Homepage » Transfers & geruchten » ''Om privéredenen was FC Utrecht een droomtransfer geweest voor Veerman''

''Om privéredenen was FC Utrecht een droomtransfer geweest voor Veerman''

( 0 reacties)
''Om privéredenen was FC Utrecht een droomtransfer geweest voor Veerman''

Henk Veerman stond lange tijd in de belangstelling van FC Utrecht, maar SC Heerenveen wilde de boomlange aanvaller niet aan de Domstedelingen verkopen.

Veerman vertrekt nu naar de Tweede Bundesliga. De 27-jarige spits tekent vandaag een driejarig contract bij cultclub Sankt Pauli. Veerman was de afgelopen twee seizoenen nooit een vaste waarde bij SC Heerenveen, maar mocht desondanks niet vertrekken bij de Friezen.

"Het hele spel rond zijn persoon had hij al twee transferwindows eerder meegemaakt, zonder weg te komen", schrijft Robin Jongmans in De Telegraaf. "Daarin bleef onder meer de deur naar FC Utrecht gebarricadeerd, wat om privéredenen een droomtransfer had geweest voor Veerman. Elke uitspatting toen is hem alleen maar tot meer last geweest. Ook nu stelde Heerenveen zich keihard op in de onderhandelingen om zijn (reserve)spits, die eerder nee zei tegen FC Emmen en Excelsior."

De warme band met FC Utrecht heeft Veerman vanwege zijn oude vriend Jan Schilder, met wie hij in de jeugd van FC Volendam speelde. Schilder pleegde acht jaar geleden zelfmoord. Bij de ouders van Schilder deed Veerman destijds de belofte dat hij wilde proberen profvoetballer te worden met als ultiem doel bij FC Utrecht te spelen. Schilder was namelijk groot supporter van FC Utrecht. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 23 februari 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›