Van der Weide over supporters: ''Testen hoe we dat kunnen reguleren''

0
Van der Weide over supporters: ''Testen hoe we dat kunnen reguleren''

Door de Corona-maatregelen verandert het voetbalgevoel volledig. Supporters zijn niet tot nauwelijks welkom bij wedstrijden en mogen niet juichen of schreeuwen. FC Utrecht gaat in eerste instantie dan ook testen zonder publiek. Daarna zijn er gefaseerd supporters welkom.

Vanavond speelt FC Utrecht dan ook in een lege Galgenwaard tegen AZ. ''We willen ook dit een keer testen'', legt Stef van der Weide, manager veiligheid & operations, uit in het Friesch Dagblad. ''We spelen in augustus thuis nog een oefenwedstrijd, tegen sc Heerenveen, dan laten we wel publiek toe. Dat zullen tussen de 5000 en 6500 mensen zijn. Maar ook in een leeg stadion zijn nog zo’n 200 mensen aanwezig. Naast spelers en staf is dat veiligheidspersoneel, mensen van de tv en wat andere journalisten.''

FC Utrecht gaat daarnaast ook oefenen met foodboxen. Deze kunnen vooraf besteld worden en via een QR-code opgehaald worden. Daarnaast komt het horecapersoneel ook op de tribune om toeschouwers zo van eten en drinken te voorzien.  ''We gaan testen hoe goed we dat kunnen reguleren'', besluit Van der Weide.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 12 september 2020
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›