Bezoekersaantallen FC Utrecht: ''Van Seumeren staat bijna op de 20.000''

0
Bezoekersaantallen FC Utrecht: ''Van Seumeren staat bijna op de 20.000''

Het huidige Eredivisieseizoen is vroegtijdig gestopt en hoewel er na de zomer hoogst waarschijnlijk wel weer een nieuw seizoen van start gaat, is het nog niet bekend of en wanneer er weer toeschouwers naar de stadions mogen komen. Een goede reden voor Iwan van Duren en Tom Knipping om te kijken naar de bezoekersgemiddelden van afgelopen seizoen.

"Van Seumeren staat bijna op de 20.000, gemiddeld 19.438. Dat is een winst van 597 toeschouwers per wedstrijd", aldus Van Duren. "Heeft leeft daar iets meer. Ik heb ook het idee dat er bij Utrecht iets broed, maar ze komen er nog niet helemaal doorheen."

"Er zijn in Nederland vier clubs die meer dan 20.000 toeschouwers trekken. Ajax staat op 1 met vijftig, Feyenoord op twee met veertig, PSV op drie met in de dertig en Twente op vier met diep in de twintig toeschouwers", vervolgt de journalist. "Utrecht zit dus bijna als vijfde club op dat niveau, dat is knap. Het is ze gegund."

"Het is alleen met lange na nog niet uitverkocht", weet hij. "Dat blijft verbazen. Het stadion is niet te groot voor FC Utrecht, maar ze hebben meer sportief succes nodig, nog één stapje extra."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›