Van Seumeren woedend op KNVB: ''Alle menselijkheid verdwijnt''

( 0 reacties)
Van Seumeren woedend op KNVB: ''Alle menselijkheid verdwijnt''

Frans van Seumeren is witheet vanwege de beslissing van de KNVB om vooraf de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Wit-Rusland niet stil te staan bij de slachtoffers van de aanslag in Utrecht. De voetbalbond hield zich naar eigen zeggen aan het protocol.

"Regeltjes zijn heilig. Het zijn allemaal regelneven die er zitten", steekt Van Seumeren fel van wal bij RTV Utrecht. "Er schijnt een protocol te zijn heb ik begrepen en dit viel niet binnen het protocol. Maar alle menselijkheid verdwijnt. Eén van de slachtoffers is notabene een jeugdtrainer van DESTO. Zijn kinderen zitten op voetbal."

"Het Nederlands elftal moest zich maandag melden in Zeist, onder zware bewaking, code 5 en de KNVB doet er niets aan", uit Van Seumeren zijn onvrede. De algemeen directeur toont zich met FC Utrecht zeer betrokken bij het incident. Zo lopen Van Seumeren, Jordy Zuidam, directieleden en wellicht spelers van de club vrijdag mee een stille tocht ter nagedachtenis van de slachtoffers."Het raakt de stad en raakt de mensen van de stad. Wij zijn een belangrijke speler in Utrecht. Het is voor ons heel begrijpelijk dat zoveel mensen willen meelopen."

Van Seumeren belooft dan ook om volgende week voorafgaand aan het Eredivisie-duel met Feyenoord uitgebreid stil te staan bij de slachtoffers. "Geen idee of het mag van de KNVB, maar we doen het gewoon. Als het niet in het protocol past is het jammer. We doen het gewoon", is Van Seumeren gedecideerd.

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›