Supportersvereniging FC Utrecht baalt van KNVB: ''Schaam je kapot''

( 0 reacties)
Supportersvereniging FC Utrecht baalt van KNVB: ''Schaam je kapot''

De supportersvereniging van FC Utrecht is niet te spreken over het besluit van de KNVB om gisteravond bij het duel tussen het Nederlands elftal en Wit-Rusland niet stil te staan bij de aanslag in Utrecht.

"Schaam je kapot", is de korte maar stevig reactie van de supportersvereniging in het Algemeen Dagblad. Ook voormalig FC Utrecht-speler Rodney Sneijder uit zijn ongenoegen over de voetbalbond. "Zonder 1 minuut stilte is er geen respect", schrijft hij.

De KNVB hield echter geen minuut stilte, omdat de overheid geen dag van nationale rouw heeft afgekondigd en omdat de slachtoffers geen iconen uit de voetbalwereld zijn. Toch worden er soms uitzonderingen gemaakt.

"De gebeurtenissen in Utrecht houden mensen hier ook bezig: een lid van de KNVB is slachtoffer, dus we hebben er zeker over gesproken", reageert persvoorlichter Jaap Paulsen. "We hebben besloten om het zo te doen, omdat je anders de volgende keer misschien weer een uitzondering moet maken. Dan wordt de uitzondering de regel. Het wordt helemaal vervelend als je dan moet gaan vergelijken: dit is wel erg genoeg voor een herdenking, maar dit weer niet. Dat willen we niet."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›