Engelse supporters op de fiets naar FC Utrecht - Feyenoord

( 0 reacties)
Engelse supporters op de fiets naar FC Utrecht - Feyenoord

FC Utrecht krijgt eind maart speciaal bezoek in Stadion Galgenwaard. Een groep Engelse supporters zal dan aanwezig zijn bij de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Zij komen ook nog eens op de fiets naar Utrecht.

Tien leden van British Utrecht fietsen vanuit het Engelse Doncaster naar de Domstad om geld in te zamelen voor het 'North of England Children's Cancer Research Fund', een fonds dat door middel van onderzoek de overlevingskansen van kinderen met kanker wil vergroten.

John Beard is een van de Engelsen die naar Utrecht fietst. Als Engelse voetballiefhebber heeft hij zich verbonden aan British Utrecht, dat uit 500 leden bestaat. "FC Utrecht voelt echt als een grote familie", vertelt hij. "De mensen zijn geweldig, er is nog nooit een onfatsoenlijk woord gevallen in die tien jaar tijd. We zien elkaar op feesten en partijen en daarnaast is er voetbal. Of er gewonnen wordt, gelijk wordt gespeeld of er wordt verloren, we laten onze hoofd niet zakken: wij zijn Utrecht!"

British Utrecht bestaat tien jaar en daarom is de fietstocht georganiseerd. "Op 29 maart vertrekken wij met 10 personen uit Doncaster en wij hopen zaterdag 30 maart om 8.30 uur aan te komen in Rotterdam. Daar zullen wij worden opgevangen door een aantal jongens uit Utrecht, die vanuit Rotterdam met ons meefietsen naar Utrecht", aldus Beard, die laat weten dat er nog 25 andere leden de wedstrijd tegen Feyenoord bezoeken.

"Het belooft een bijzondere, maar ook gezellige tocht te worden", geeft hij aan. "Wij kijken uit naar het weerzien met onze Utrechtse vrienden en hopen zoveel mogelijk geld te kunnen overhandigen aan het 'North of England Children's Cancer Research Fund'." Via deze website kunnen FC Utrecht-supporters doneren voor het goede doel. Ook wordt er gecollecteerd rondom het duel met Feyenoord.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›