Weghorst over FC Utrecht-fan: ''Die had ik echt helemaal gepakt''

( 0 reacties)
Weghorst over FC Utrecht-fan: ''Die had ik echt helemaal gepakt''

Wout Weghorst maakte afgelopen zomer voor elf miljoen euro de overstap van AZ naar VfL Wolfsburg. De boomlange aanvaller is op zijn plek in de Bundesliga, maar denkt nog wel eens terug aan een uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

"Toen speelden we daar in de play-offs", vertelt Weghorst in gesprek met Voetbal International. "Ik was toen doodziek. We hadden thuis met 3-0 gewonnen en verloren uit met 3-0. Na penalty's gingen we eraf. Tijdens de wedstrijd werd ik al van alle kanten bestookt met het 'k-woord' en kreeg ik van alles over me heen."

Daar bleef het niet bij. "Na de wedstrijd zat ik met mijn familie rustig daar boven bij die roltrappen na te praten", blikt hij terug. "Toen kwam er een supporter van de roltrap af en die spuugde richting mij. Hij zei ook nog weer iets en toen werd ik echt lijp. Toen hebben m'n broers me echt tegengehouden. Die had ik echt helemaal gepakt, toen was ik er helemaal klaar mee."

Weghorst was onder de indruk in Stadion Galgenwaard. "Daar was het echt vijandig, dat had ik nog niet eerder zo meegemaakt. Het gebeurt natuurlijk wel vaker, het hoort erbij en is prima. Maar daar was het toen echt pittig", aldus de spits.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›