FC Utrecht wil stadion vol: ''Denk aan een pakket van acht wedstrijden''

( 0 reacties)
FC Utrecht wil stadion vol: ''Denk aan een pakket van acht wedstrijden''

De toeschouwersaantallen in de Eredivisie lopen al jaren langzamerhand terug. Vooral bij de subtoppers, waaronder dus ook FC Utrecht, is het lastig een vol stadion te krijgen.

FC Utrecht probeert allerlei dingen om het stadion vol te krijgen, en organiseert nu zelfs thema's bij verschillende wedstrijden. Zoals bijvoorbeeld het Oktoberfest thema, waarbij personeel in bijpassende kleding rondloopt. ''Toeschouwers moeten ongeacht het resultaat toch terug willen komen, omdat ze vermaakt zijn'', aldus Remy van Gelderen van FC Utrecht.

''Een wedstrijd tegen Ajax hoef je natuurlijk niet te thematiseren'', realiseert hij zich ook wel. Toch ziet hij ook andere mogelijkheden, zoals gratis busvervoer rondom wedstrijden. Dit naar voorbeeld van SC Heerenveen en FC Groningen. ''Ik zou ook graag bij FC Utrecht zien dat supporters gratis met de bus kunnen. Wij zijn met allerlei partijen aan het overleggen, om dit voor elkaar te krijgen.''

''Uit onze enquête met seizoenkaarthouders, blijkt dat veel supporters aangeven dat het bezoeken van 17 wedstrijden in een seizoen te veel is. Dit komt bijvoorbeeld door veranderende werktijden of omdat het nu makkelijker is om een weekendje naar Spanje te gaan'', ziet hij een veranderende vraag ontstaan, waar hij dan ook op wil inspelen. ''Denk bijvoorbeeld aan een pakket waarmee mensen zelf een aantal wedstrijden kunnen selecteren. Bijvoorbeeld een pakket van 8 wedstrijden met 2 topwedstrijden'', besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›