VIDEO | Samenvatting: Venema speelt gelijk met Oranje onder 19

Nick Venema kon dinsdagavond rekenen op een basisplaats bij Oranje O19 in het duel met de leeftijdsgenoten van Slovenië. De jonge aanvaller werd in de 62e minuut gewisseld voor Ferdi Kadioglu.

In het spectaculaire duel werd de score geopend door David Zec die de Slovenen op een 1-0 voorsprong zette. Oranje O19 deden pas in de 81e minuut iets terug. Kadioglu bracht de Nederlanders op gelijke hoogte. De Slovenen namen door een benutte strafschop van Zan Celar na 87 minuten spelen echter weer de leiding.

Ondanks de late goal van de Sloveense ploeg ging Oranje niet met lege handen van het veld af. In de ultieme slotfase van het duel wist Arsenal-spits Donyell Malen nog een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen door in de 95e minuut te scoren.

Door de remise tegen Slovenië blijft Oranje onder 19 eerste in de kwalificatiegroep en is plaatsing voor de Elite ronde van de EK-kwalificatie een feit.

Opstelling Oranje onder 19: Doornbusch, Bakboord, Obispo, Wijndal, Van de Looi, Malen, Teze, Aboukhlal (62' Nunnely), Venema (62' Kadioglu), Lonwijk, Wehrmann (77' Duarte).