VIDEO | Samenvatting: Jong FC Utrecht verliest in slotfase van NEC

Jong FC Utrecht is maandag met 1-2 onderuit gegaan in het thuisduel met NEC Nijmegen. Door een doelpunt in extremis gingen de Nijmegenaren er op Sportpark Zoudenbalch met de drie punten vandoor.

Jong FC Utrecht kende een bliksemstart aan de wedstrijd. Al na drie minuten kregen de Domstedelingen een penalty, die feilloos werd benut door Jonas Arweiler. Ruim twintig minuten later ging de bal aan de andere kant ook op de stip, waarna Zian Flemming vanaf elf meter het evenwicht herstelde.

Na rust ging het op en neer op Sportpark Zoudenbalch. Waar Jong FC Utrecht via Jonas Arweiler verzuimde om te scoren, spatte een schot van Ayman Sellouf aan de andere kant uiteen op de lat. Nadat NEC-doelman Mattijs Branderhorst nog een aantal keren in de weg lag, wisten de Nijmegenaren zelf ook niet te scoren door een sterk keepende Fabian de Keijzer.

Tot de 94e minuut. Toen wist Ole Romeny alsnog het net te vinden. De NEC-spits dompelde Jong FC Utrecht in rouw door in de absolute slotfase de drie punten te stelen en de eindstand op 2-1 in het voordeel van NEC te bepalen.