Hake baalt: ''het leek wel op opgeven en dat vind ik een kwalijke zaak''

0
Hake baalt: ''het leek wel op opgeven en dat vind ik een kwalijke zaak''

Jong FC Utrecht speelde gisteravond een Keuken Kampioen Divisie-duel met Telstar. De ontmoeting resulteerde in een 2-0 nederlaag voor de Domstedelingen. 
 
''Ik heb zojuist tegen mijn spelers gezegd dat hetgeen wat we gebracht hebben me erg tegenvalt. Als je ziet hoe de wedstrijd zich ontwikkelt hebben we in het begin nog wel een aantal momenten waarin we gevaarlijk bij hun zestienmetergebied komen, maar uiteindelijk niet doortastend genoeg zijn om een doelpunt te maken. Ik moet zeggen dat die doelman van hun een aantal schitterende reddingen had.''

Hij zag dat zijn ploeg het niveau van de openingsfase niet kon vasthouden. ''Daarna blijft Telstar agressief drukzetten en wij hebben moeite om de oplossing te vinden terwijl die ruimte er wel lag. Als je dan ziet hoe makkelijk wij die eerste goal tegen krijgen, dat vind ik schrijnend. In de rust heb ik tegen het team gezegd dat er een tandje bij moest, maar ik vond eigenlijk eerder dat er een tandje af ging.''

De tweede tegentreffer kwam uit een onnodig weggegeven vrije trap. ''We staan bij die voorzet vervolgens niet goed te verdedigen en de spits van Telstar kan die bal zo binnen schieten. Als je het voetballend moeilijk hebt, en dat is helemaal niet erg, betekent dat wel dat je moet leren knokken en vechten'', zegt de oefenmeester. Hij zag te weinig wilskracht bij zijn mannen en daar baalt hij van.

''Ik vind dat we na de 2-0 niet het Utrecht hebben gezien dat echt de wil had om zich in de wedstrijd te knokken. Met andere woorden: het leek wel op opgeven en dat vind ik een kwalijke zaak'', vertelt hij op de website van de club.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›