Troupée hoopte op kans: ''Vind mezelf beter dan Klaiber'' VIDEO | Samenvatting: FC Utrecht morst punten bij Willem II ''Frustratie erg groot als je dan niet krijgt waar we recht op hebben'' Transfer Emanuelson lijkt van de baan: ''Daar zit het probleem'' VIDEO | Van den Brom toont onvrede richting Mulder: ''Wat een lul!''

''Topclubs worden er beter van, maar clubs in de eerste divisie niet''

( 0 reacties)
''Topclubs worden er beter van, maar clubs in de eerste divisie niet''

De beloftenteams in de Keuken Kampioen Divisie zorgen voor steeds minder weerstand, merkt Marc Boele. De directeur van de Coöperatie Eerste Divisie ziet dat veel talenten baat hebben bij de wedstrijden op het tweede niveau.

Van de huidige internationals hebben maar liefst 14 van de 23 spelers in de Keuken Kampioen Divisie  gevoetbald. "Het is bijzonder dat Frenkie de Jong nog maar drie seizoenen geleden Talent van het Seizoen was in de Eerste Divisie en nu bij FC Barcelona speelt en basisspeler is bij het Nederlands elftal", vertelt Boele in De Telegraaf.

Het meedoen van beloftenelftallen wordt tijdens de najaarsvergadering betaald voetbal weer besproken. "Nu is de situatie zo dat de topclubs er beter van worden, de talenten zelf en het Nederlands voetbal in zijn totaliteit. Iedereen wordt er beter van, maar worden de clubs in de Eerste Divisie er ook beter van? Tot nu toe niet. Als de clubs er ook in zouden meedelen, bijvoorbeeld door een rechtvaardigere mediageldenverdeling, gaat het niveau omhoog."

Als de andere clubs in de eerste divisie meer te besteden hebben, gaat het niveau omhoog. Dat is ook weer goed voor de talenten van de beloftenploegen. ''Als ik kijk naar de grote sportieve waarde die het heeft voor ontwikkeling van talent bij de topclubs, dan ben ik er persoonlijk een voorstander van dat de Jong-teams in de Eerste Divisie blijven spelen. Maar ik snap dat de overige clubs ook naar andere dingen kijken.''

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!