VIDEO | Samenvatting: Jong FC Utrecht speelt gelijk bij Jong Ajax

Jong FC Utrecht heeft maandagavond een punt overgehouden aan het duel met Jong Ajax. De Domstedelingen speelden in Amsterdam 3-3.

Na de beginfase van de wedstrijd had waarschijnlijk niemand bij Utrecht meer verwacht dat er een punt gehaald zou worden. Al na acht minuten stond Jong Ajax namelijk op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Vaclav Cerny en Dostanic. Daar veranderde de rest van de eerste helft ook weinig meer aan al kregen beide ploegen wel meerdere kansen.

In de tweede helft veranderde er behoorlijk wat. Jong FC Utrecht werd brutaler en wist vervolgens in tien minuten te de wedstrijd te kantelen. Eerst was het Mark Pabai die de aansluitingstreffer scoorde en daarna zorgde Junior van der Velden voor de gelijkmaker. Jong Ajax toonde veerkracht en kwam opnieuw op voorsprong door Q. Timber. Dat werd echter weer recht gezet doordat Jonas Arweiler de 3-3 scoorde.

Opstelling Jong Ajax: Issam El Maach; Liam van Gelderen, Solomon Bonnah, Nordin Musampa, Terrence Douglas (21. Abdallah Aberkane); Enric Llansana, Jasper ter Heide, Quinten Timber; Leo Thethani (75. Eros Maddy), Damjan Dostanic, Vaclav Cerny.

Opstelling Jong FC Utrecht: Fabian de Keijzer; Mark Pabai (71. Christopher Mamengi), Ruben Hoogenhout, Junior van der Velden, Reda Akmum (46. Tim Brinkman); Wai-Tsun Dai, Rayan El Azrak, Mitchell van Rooijen (56. Gabriel Culhaci); Mohamed Mallahi, Jonas Arweiler, Nick Venema.