FC Utrecht bindt talentvolle keeper: ''Een powerhouse''

( 0 reacties)
FC Utrecht bindt talentvolle keeper: ''Een powerhouse''

Joey Houweling heeft dinsdag zijn eerste profcontract bij FC Utrecht getekend. De achttienjarige doelman zette zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis.

Het contract bevat tevens een optie voor een extra seizoen. Houweling is nu nog actief bij FC Utrecht onder 19, maar zal komend seizoen aansluiten bij Jong FC Utrecht. De talentvolle sluitpost speelt als sinds 2011 in de jeugdopleiding van de Domstedelingen.

"Joey is een grote, sterke en atletische keeper", zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de officiële website van FC Utrecht. "Een powerhouse in de goal met een goede uitstraling en reflex. Het is nu aan Joey en ons om ervoor te zorgen dat hij zich de komende jaren verder ontwikkelt. Dat proces gaan we met vertrouwen tegemoet."

Houweling zelf is 'superblij' met zijn contract. "Dit is iets waar je al die jaren voor werkt", reageert de doelman uit Huizen. "Daarvoor ben ik hier al zeven jaar. Het is gewoon een droom die uitkomt, laat ik het zo zeggen. Ik wil zo snel mogelijk FC Utrecht 1 halen, op een zo'n jong mogelijke leeftijd."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 25 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›