VIDEO | Samenvatting: Jong FC Utrecht verliest van Go Ahead Eagles

Jong FC Utrecht heeft maandagavond voor eigen publiek met 2-4 verloren van Go Ahead Eagles. Grote winnaar van de avond was echter Leon de Kogel, die na afloop een mooie cheque in ontvangst mocht nemen.

In de eerste helft kwam Jong FC Utrecht er eigenlijk nauwelijks aan te pas. De bezoekers waren de betere van het veld en domineerden in de Galgenwaard. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de ploeg uit Deventer twee keer wist te scoren in de eerste helft. Jong FC Utrecht zette daar vrij weinig tegenover.

In de tweede helft wierp Jong FC Utrecht de schroom van zich af. Dat resulteerde een kwartier na rust in de aansluitingstreffer. Keelan Lebon rondde een prima actie keurig af met een puntertje in de verre hoek. Lang duurde het echter niet want binnen 8 minuten scoorden Go Ahead tweemaal en liep het uit naar 1-4. Shayne Pattynama deed namens de thuisploeg nog iets terug.

De wedstrijd stond overigens in het teken van Leon de Kogel. De oud-spits van beide ploegen kreeg een ernstig ongeluk op Malta en kwam daardoor in de financiële problemen. Door acties van beide clubs kon er een cheque van ruim 7600 euro worden overhandigd.

Opstelling Jong FC Utrecht: Maarten Paes; Sylian Mokono, Ruben Hoogenhout, Christopher Mamengi (79. Junior van der Velden), Redouan El Yaakoubi; Tim Brinkman (66. Giovanni de la Vega), Shayne Pattynama, Dragos Albu; Mohamed Mallahi (46. Tim Freriks), Jonas Arweiler, Keelan Lebon.

Opstelling Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Julian Lelieveld, Gino Bosz, Jeroen Veldmate (79. Julius Bliek), Roland Baas; Jeff Stans, Paco van Moorsel, Richard van der Venne; Jaroslav Navrátil (72. Bruno Andrade), Givan Werkhoven, Pieter Langedijk (63. Vince Gino Dekker).