Jong FC Utrecht leert in de eerste divisie: ''Die ervaring nemen ze weer mooi mee''

( 0 reacties)
Jong FC Utrecht leert in de eerste divisie: ''Die ervaring nemen ze weer mooi mee''

De beloftenteams beginnen dit weekend weer in de Keuken Kampioen Divisie en dat betekent dat de talenten van FC Utrecht weer aan de bak mogen. Robin Pronk is blij met het niveau. 

Hij is de trainer van de beloftenploeg en hij was daardoor enorm belangrijk bij het doorbreken van Nick Venema. In de eerste divisie leren de talenten namelijk wat voetbal nou echt inhoudt. Dat is niet alleen het spelletje aan de bal, maar ook de druk en de sfeer. Toen de ploeg tegen Go Ahead Eagles speelde was er een speler die helemaal onder de indruk was. ''Het was voor hem de eerste keer dat hij in een echt stadion speelde. Hij had zich niet gerealiseerd dat er zoveel geluid werd geproduceerd. Zo'n ervaring is goud waard'', blikt Pronk terug in het Algemeen Dagblad

Het is niet alleen goed dat er in stadions gespeeld wordt, want er zijn natuurlijk meer voordelen. ''Op het veld krijgen ze te maken met andere speelsystemen. Dat moeten ze zien op te lossen.'' Daarnaast leren ze om te voetballen met weerstand. De ploeg staat bij de onderste regionen en de ploeg heeft het dus moeilijk. ''Maar ik zag mijn team van gemiddeld iets van negentien jaar laatst knokken voor een punt tegen een goed team als FC Den Bosch. Dat lukte en die ervaring nemen ze weer mooi mee."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›