Jong Utrecht-talent hoopt op 'Venema-scenario': ''Kans gaat ongetwijfeld komen''

Odysseus Velanas speelde maandagavond met Jong FC Utrecht gelijk tegen FC Den Bosch. Wellicht had er voor de Domstedelingen nog wel meer in gezeten. Kort voor tijd kreeg Velanas ook nog een grote kans om de wedstrijd in het voordeel van Jong FC Utrecht te beslissen.

"Ik kreeg de bal van Mitchell (Van Rooijen, red.), maar hij was iets te hard om hem in eens te nemen", legt Velanas de situatie uit. "Toen wilde ik hem op mijn linker leggen, maar nam ik de bal niet helemaal goed aan. Ik zag toen dat Sylla (Sow, red.) er beter voor stond en dus legde ik de bal af. Achteraf gezien had ik zelf moeten schieten."

Dat Jong FC Utrecht tegen FC Den Bosch, de nummer twee in de Keuken Kampioen Divisie, de overhand had, kwam voor Velanas niet als een verrassing. "We zijn niet verbaasd. We hadden een heel goed plan van te voren en dat hebben we uitgevoerd. Zij hadden daar moeite mee en wij kwamen op 1-0. We hadden het goed onder controle, maar kregen desondanks de gelijkmaker om de oren uit een standaardsituatie. Wij hadden de drie punten zeker verdiend", zegt Velanas tegenover RTV Utrecht.

De reden dat Jong Utrecht de laatste weken beter presteert? "We zijn volwassener geworden. We halen nu het tempo er soms uit, maken slimme overtredingen. Dat deden we daarvoor niet", stelt Velanas, die op de korte termijn net als Venema de stap naar het eerste wil maken. "De laatste weken doe ik het goed en laat ik het aan de trainers zien. Als ik nog wat meer scoor en assists geef, gaat mijn kans ongetwijfeld komen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
FC Utrecht
14:30
Sparta Rotterdam
zo
19/05
AZ
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
Bekijk de hele stand