FC Utrecht-talent tweemaal trefzeker bij ruime zege Oranje onder 19

Mohamed Mallahi heeft woensdag een belangrijke rol gespeeld in de ruime overwinning van Oranje onder 19. De talentvolle rechtsbuiten scoorde twee keer in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Faeröer.

Mallahi had een basisplaats bij Oranje onder 19. De 18-jarige aanvaller, die in maart zijn eerste profcontract bij FC Utrecht tekende, zorgde na 53 minuten voor de 3-0. Negen minuten later was hij ook verantwoordelijk voor de 4-0.

Oranje onder 19 won uiteindelijk met 5-0 van Faeröer. De andere doelpunten kwamen op naam van Orkun Kökcü, Wouter Burger en Daishawn Redan. Oranje onder 19 speelt zaterdag tegen Bosnië & Herzegovina. Drie dagen later staat het laatste duel met thuisland Ierland op het programma.

"Winnen we zaterdag van Bosnië & Herzegovina dan zijn we zeker van een plek in de Eliteronde", laat KNVB-coach Maarten Stekelenburg weten op de website van OnsOranje. "Het doel was en is om groepshoofd te worden met negen punten."

Opstelling Oranje onder 19: Scherpen; Timber, Geertruida, Pierie (83' Botman), Familio-Castillo; Burger, Kökcü (68' Koopmeiners), Gravenberch (68' Smeulers); Mallahi, Redan en Baars (68' Ekkelenkamp).