Venema ambitieus: ''Dit seizoen moet hij voor mij wel echt gaan gebeuren''

( 0 reacties)
Venema ambitieus: ''Dit seizoen moet hij voor mij wel echt gaan gebeuren''

Nick Venema is een van de grote talenten van FC Utrecht. De negentienjarige aanvaller van de Domstedelingen lijkt dé spits van de toekomst te worden, maar pikt nu zijn doelpunten mee bij Jong FC Utrecht.

"Voor doelpunten zorgen is het belangrijkst, maar als we onder druk staan, is het ook belangrijk dat je een bal vasthoudt", beschrijft Venema zijn kracht tegen FC Utrecht TV. Venema wordt omschreven als een echte goalgetter. "Ik heb vorig seizoen vaak gehad dat ik niet lekker in de wedstrijd zit, maar toch de doelpunten meepak. Daar gaat het uiteindelijk om. Maar je moet ook goede wedstrijden hebben met doelpunten."

Ook volgens trainer Robin Pronk is doelpunten maken alleen niet genoeg. "Ik heb bij hem nog genoeg verbeterpunten gezien in een aantal andere facetten van het spelen", meent de oefenmeester. "Op dit niveau het continu mee blijven doen in de teamorganisatie, het samenwerken met de spitsen en het omschakelen als we de bal kwijt zijn. Daar zijn nog wel heel wat stappen voor hem in te zetten."

Venema hoopt snel voor het eerste elftal van waarde te zijn. "Ik heb sinds 1 september echt de stap naar het eerste gemaakt, dat was een van mijn doelen voor dit seizoen. Een van mijn volgende doelen is om echt vast bij de selectie te komen en speelminuten te gaan maken. Dit seizoen moet hij voor mij wel echt gaan gebeuren. Ik wil zeventien doelpunten maken en niet alleen bij Jong", aldus de spits.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›