Homepage » Overige elftallen » ''Dan zou ik de volgende dag met mijn tasje in de kleedkamer van het eerste zitten''

''Dan zou ik de volgende dag met mijn tasje in de kleedkamer van het eerste zitten''

( 0 reacties)
Groenste stroom van Nederland
''Dan zou ik de volgende dag met mijn tasje in de kleedkamer van het eerste zitten''

De zoon van Jacques Brinkman, Tim Brinkman voetbalt bij FC Utrecht. De 20-jarige speler van de Domstedelingen heeft een zusje Julie (18) die hockeyt bij SCHC in Bilthoven op hoog niveau. Een sportief gezin dus bij de oud-hockeyer.

"Het zijn winnaars. Allemaal", zegt Brinkman in Trouw. "Die enorme winnaarsmentaliteit hebben ze meegekregen van Jacqueline (zijn vrouw, red.) en mij. "Hockey en voetbal lijken op elkaar, dus ik weet dondersgoed hoe het in elkaar zit."

"Ik kan best aan Tim vragen: waarom geef je dat balletje met je buitenkant, terwijl je hem net zo goed met je binnenkant kan geven?", vervolgt hij. "Of dan hebben ze een tactiek - daar snap ik ook niks van - dat ze bij een corner alleen maar mensen vasthouden, terwijl ik denk: je moet toch ook naar de bal kijken? Als ik het daar met Tim over heb, praat hij Van der Gijp en Derksen na. Zo van: Jij weet er helemaal niks van. Dat is natuurlijk onzin." 

Brinkman moet nog wachten op zijn kans in het eerste elftal bij FC Utrecht. "Als FC Utrecht straks een rechtspoot op de linksbackpositie zet, zou ik de volgende dag met mijn tasje in de kleedkamer van het eerste zitten en zeggen: volgens mij missen jullie iemand." 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!