Bulthuis baalt: ''Nu besef ik dat veel geld verdienen niet direct gelukkig maakt

Bulthuis baalt: ''Nu besef ik dat veel geld verdienen niet direct gelukkig maakt

Dave Bulthuis was een gewaardeerde verdediger bij FC Utrecht en had een mooie tijd bij 1. FC Nürnberg. Nu speelt hij echter in Azerbeidzjan en daar heeft hij het slecht naar zijn zin.

Rijk is hij echter al wel geworden bij Qabala FC. "Ja, dat kun je wel stellen. Een dik contract. Ik heb ook gesprekken gehad met Mario Been om naar APOEL te gaan. En ik ben nog bij FC Zürich geweest. Die clubs trokken mij ook wel aan, maar toen ik zag wat ik bij Qäbälä kon gaan verdienen… Niet normaal.", vertelt hij in gesprek met ELF Voetbal.

"Zo’n kans om je financieel onafhankelijk te spelen kon ik niet laten schieten. Maar nu besef ik dat veel geld verdienen niet direct gelukkig maakt. We speelden onlangs de topper tegen de kampioen Qarabag, dan zit er hooguit tweeduizend man in het stadion. En dat is nog uitzonderlijk veel", vervolgt de verdediger.

"Bij sommige wedstrijden speel je voor een paar honderd man, hooguit. De accommodaties vallen soms van treurigheid uit elkaar. Dan moet je de koeien die in Qäbälä door het dorp lopen nog van het veld schreeuwen voordat een wedstrijd begint. Ik ben een speler die het publiek nodig heeft om plezier te maken, zoals bij FC Utrecht en FC Nürnberg."

Hij legt uit: "Ik had daar ook een goede band met de fans. Ik was bij Nürnberg volgens mij de derde speler in honderd jaar van wie een eigen shawl werd gemaakt. Ze waardeerden mijn inzet en toewijding. Ik ben iemand die altijd duizend procent geeft, ook omdat ik weet dat ik niet de beste voetballer ben."

 

Lees ook:
Reacties ›
-