''Dat lijkt me alleen een optie met een tactische coach als Ten Hag erbij''

''Dat lijkt me alleen een optie met een tactische coach als Ten Hag erbij''

Het Nederlands Elftal zal binnenkort een nieuwe bondscoach moeten krijgen en de naam van Erik ten Hag wordt veelvuldig genoemd. Ronald de Boer zit dit ook wel zitten, maar dan meer als assistent van een boegbeeld als Ruud Gullit.

"Op de kortere termijn zal er een opvolger voor Advocaat moeten komen. Dick heeft Ruud Gullit naar voren geschoven, maar dat lijkt me alleen een optie met een tactische coach als Erik ten Hag erbij. Dat zou Ruud dan moeten accepteren", aldus De Boer in zijn column in Voetbal International.

"Zelf zou ik Phillip Cocu een goede optie vinden, al weet ik niet of hij dat nu al zou willen. Bij gebrek aan een technisch directeur bij de KNVB, zou ik sowieso Louis van Gaal raadplegen over geschikte kandidaten. Helaas ziet hij een officiële functie nu niet zitten. Maar in tijden van hoognodige sturing is Louis iemand die het Nederlandse voetbal de weg zou kunnen wijzen. Als straks de juiste keuzes worden gemaakt, heb ik goede hoop dat we niet te lang in dit sportieve dal blijven zitten", besluit de voormalig international.

Lees ook:
Reacties ›
-