Emanuelson enthousiast: ''Dat laat hij op een hoger niveau ook zien''

Emanuelson enthousiast: ''Dat laat hij op een hoger niveau ook zien''

Dick Advocaat liet deze week doorschemeren dat hij mogelijk alsnog langer doorgaat als bondscoach van het Nederlands elftal, maar de kans is ook aanwezig dat de KNVB met andere kandidaten gaat praten. Urby Emanuelson zou Erik ten Hag geen gekke optie vinden. 

"Ten Hag zou een goede bondscoach zijn voor het Nederlands elftal", vertelt de routinier in gesprek met Voetbal International. "Juist ook omdat hij durft af te wijken van dat in Nederland zo heilige 4-3-3, wat in mijn ogen typerend is voor een internationale trainer. Mooi voetbal is leuk, maar uiteindelijk komt het resultaat op één. Die eigenschap is hem wel toevertrouwd", aldus Emanuelson.

"Zag je afgelopen seizoen wel", blikt hij terug. "Dat FC Utrecht die knappe vierde plaats behaalde, is voor een groot deel de verdienste van Ten Hag. Dat laat hij op een hoger niveau ook zien, weet ik zeker", aldus Emanuelson, die zich nog elke dag aan het ontwikkelen is. "Laat ik het zo zeggen: ik ben nu 31 jaar. Een leeftijd waarop je als voetballer wel het een en ander hebt meegemaakt. Toch leer ik bij FC Utrecht nog elke dag nieuwe dingen. Dat komt door Ten Hag. In alles zie je dat hij ervaring heeft opgedaan bij Bayern München. Hij durft af te wijken van de geijkte, traditionele paden."

"In feite doet hij hetzelfde als wat Pep Guardiola deed, toen hij van Barcelona naar Duitsland overstapte: vernieuwen", vervolgt hij enthousiast. "Ten Hag houdt niet krampachtig vast aan één systeem, maar past zijn elftal aan wanneer dit nodig is. Gedurfd, want in Nederland wordt aanpassen vaak nog als iets negatiefs gezien. De trainer weet feilloos alle sterke en zwakke punten van een tegenstander bloot te leggen. En ons daar vervolgens op te wijzen. Sterk. De internationale topclubs doen namelijk niet anders. Barcelona speelt ook 4-4-2 als het ze uitkomt."

Lees ook:
Reacties ›
-