Van der Maarel: ''Dat is een compliment voor onze ploeg''

0
Van der Maarel: ''Dat is een compliment voor onze ploeg''

FC Utrecht verloor zondagmiddag met 1-2 van Feyenoord. De Domstedelingen kwamen snel op voorsprong, maar via Tonny Vilhena en Dirk Kuyt trokken de Rotterdammers aan het langste eind. FC Utrecht-aanvoerder Mark van der Maarel praat na voor de camera van FOX Sports

"Feyenoord past zich aan ons aan, dat is een compliment voor onze ploeg. Wij haalden ons niveau de eerste helft niet en dan geef je twee hele knullige goals weg. Eerst kom je nog op voorsprong, dat is een droomscenario tegen Feyenoord dat klappen heeft gekregen. Dat is wat je wil, maar daarna helpen we ze zelf wel terug in de wedstrijd. Tijdens de tweede helft denk ik dat het wel kan. Het zal misschien een wisselwerking zijn, zij wachtten op ons en werden vanuit de counter gevaarlijk. Op het einde komen die kansen nog en denk ik dat een punt verdiend was als we  hem er nog in schieten. Helaas is dat niet het geval."

Wat opviel was het middenveld van FC Utrecht, dat er weinig aan te pas kwam. "We konden niet makkelijk naar voren toe spelen en we leden te makkelijk balverlies. Wij spelen hun in de kaart, dat is dood- en doodzonde. Door die slechte eerste helft verlies je de wedstrijd. De concurrenten lieten gisteren punten liggen, Feyenoord staat onder je en die aanval wil je afslaan. Dan is het vervelend dat je hier niet minimaal een punt pakt." Zowel FC Utrecht als Feyenoord spelen midweeks in de halve finale van de KNVB Beker. "Dat wordt altijd genoemd, ik denk niet dat je daar mee bezig bent als je vierde staat en Feyenoord komt op bezoek."

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 12 september 2020
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›