Gullit toont begrip: ''FC Utrecht is daar de dupe van geworden''

0
Gullit toont begrip: ''FC Utrecht is daar de dupe van geworden''

Ruud Gullit laat zich in zijn nieuwe column in De Telegraaf uit over het uitstellen van de Eredivisie openingswedstrijd tussen FC Utrecht en AZ. De voormalig international steunt het besluit van de KNVB, maar snapt de reactie van FC Utrecht.

Hij begint over de eerste speelronde: "Ajax en Feyenoord kwamen qua resultaat goed uit de startblokken. Niet qua spel, maar voor beide clubs was het een vervelende uitwedstrijd."

"AZ hebben we nog niet kunnen beoordelen, waarbij het logisch is dat de KNVB het duel met FC Utrecht heeft verplaatst", gaat Gullit verder. "Gun je Ajax een dergelijk privilege in aanloop naar een Champions League-ontmoeting, dan moet hetzelfde gelden voor AZ."

Toch snapt Gullit de boosheid van de club uit de Domstad. "Helaas is FC Utrecht daar de dupe van geworden. Uitgerekend de club die al tweemaal is 'gestraft' door het stopzetten van de vorige competitie vanwege corona. Houvast is dat de ommekeer, dat het kwartje eens de goede kant opvalt, steeds dichterbij komt", besluit het voetbalicoon.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!