Zoet maakt transfer: ''Ze zeiden: je bent nog heel jong''

0
Zoet maakt transfer: ''Ze zeiden: je bent nog heel jong''

Voormalig FC Utrecht-doelman Jeroen Zoet maakte deze zomer de overstap van PSV naar Spezia. De 29-jarige keeper tekende een tweejarig contract bij Italiaanse club en is al helemaal op zijn plek bij de promovendus.

"Spezia is een heel ambitieus project in de Serie A", zegt Zoet in gesprek met Voetbal International. "Ik heb uitgebreid met de nieuwe directeur Mauro Melusso over de ambities van de club gesproken. Enerzijds moet alles wijken in Spezia om in de Serie A te blijven en tegelijkertijd willen ze heel ambitieus de juiste stappen maken met de eigenaar van de club."

Zoet kon ook naar andere clubs verkassen, maar koos bewust voor een topcompetitie als de Serie A. "Door de jaren heen zijn er hier niet veel buitenlandse en Nederlandse doelmannen actief geweest", vertelt hij. "Ik kijk er enorm naar uit. Ik denk dat deze stap goed is voor mij. Een andere manier van spelen, de Italiaanse mentaliteit; ik denk dat dit zaken zijn die mij als doelman en mens nog beter en completer kunnen maken. Bij Spezia zeiden ze: Je bent in Italië nog heel jong voor een doelman."

De sluitpost kijkt ook met een goed gevoel terug op de afgelopen jaren. "PSV voelt voor mij altijd goed. Ik heb er hele mooie momenten gekend. In de voetballerij gaat alles zo snel, maar drie keer kampioen, twee keer de Super Cup winnen, twee keer in de Champions League spelen dat zijn zaken die ik nooit meer zal vergeten. Ik ben PSV oprecht heel dankbaar voor de kansen die ik gekregen heb."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 27 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›