FC Utrecht krijgt steun in Vorm-affaire: ''Dit had je niet kunnen verzinnen''

FC Utrecht lijkt te kunnen fluiten naar het geld van Swansea City. De Domstedelingen verkochten Michel Vorm aan de club uit Wales en hadden recht op een doorverkooppercentage van maar liefst dertig procent. Vorm verkaste in 2014 naar Tottenham Hotspur, maar Swansea City schreef de transfer voor nul euro in de boeken omdat er ook een speler geruild werd.

"Wilco van Schaik was verbouwereerd", geeft FBO-directeur Serge Rossmeisl aan in Voetbal International. "Vooral over de manier van zakendoen. Blijkbaar kan je met een Engelse club nu ook al geen nette afspraken meer maken. Juridisch gezien was de uitspraak niet eens zo verrassend. Bij de FIFA wordt vooral tekstueel gekeken of de reglementen zijn gevolgd en niet zozeer naar het verhaal erachter. We weten nog niet eens waarom ze dit hebben besloten. Voor de ontvangst van de motivering moet je eerst betalen."

Rossmeisl van de Federatie voor Betaald Voetbal Organisaties (FBO) hoopt FC Utrecht nog te kunnen helpen. "We gaan uiteraard betalen, want we willen doorprocederen bij het hoogste sporttribunaal CAS in Lausanne. Onze hoop ligt meer dan bij de FIFA, dat hebben we FC Utrecht van meet af aan duidelijk gemaakt. We hebben onderzoek laten doen door een onafhankelijk bureau om de transfersom van Vorm te bepalen. Die ligt tussen drie en vijf miljoen euro. Daar wilde de FIFA zijn vingers gewoon niet aan branden."

Van Schaik had dit voorval niet kunnen voorkomen. "Dat is onzin", vindt Rossmeisl. "Dit had je niet kunnen verzinnen. Hoezo nul? Hoe vaak komt dat nog voor in het hedendaagse voetbal? Vorm is gewoon derde geworden op het WK."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
FC Utrecht
14:30
Sparta Rotterdam
zo
19/05
AZ
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
Bekijk de hele stand