VIDEO | Samenvatting: FC Utrecht morst punten bij Willem II ''Frustratie erg groot als je dan niet krijgt waar we recht op hebben'' Transfer Emanuelson lijkt van de baan: ''Daar zit het probleem'' VIDEO | Van den Brom toont onvrede richting Mulder: ''Wat een lul!'' 'Vechtpartijen met supporters FC Utrecht in Frankrijk'

''Het is natuurlijk niet zo dat ze bij voorbaat bang van Utrecht hoefden te zijn''

( 0 reacties)
''Het is natuurlijk niet zo dat ze bij voorbaat bang van Utrecht hoefden te zijn''

FC Utrecht boekte zondagmiddag een ruime overwinning tegen AZ, dat de laatste weken in vorm was. Oud-trainer Willem van Hanegem snapt niet dat AZ zo door de mand viel in Stadion Galgenwaard.

"Dat bijvoorbeeld AZ na zeventien minuten met 3-0 achter kan komen tegen FC Utrecht", vertelt Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. "Sta je derde en heb je het vooruitzicht om je rechtstreeks voor Europees voetbal te plaatsen, en dan speel je zó slap. En het is natuurlijk niet zo dat ze bij voorbaat bang van Utrecht hoefden te zijn. Die ploeg had maar vier wedstrijdjes thuis gewonnen en was ook niet zeker van zijn zaak.

Volgens Van Hanegem kreeg AZ de laatste weken teveel positieve kritiek. "AZ heeft het deze competitie bij vlagen heel aardig gedaan en er werd al voorzichtig over de tweede plaats gesproken. Daar zijn de journalisten ook schuld aan", meent hij. "Die zijn er goed in om een ploeg snel op te hemelen en veel aandacht te geven. Vaak kan je erop wachten dat het dan dus misgaat."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!