Opvallend! 'Derksen gaf VI-rel nieuw impuls met aanbieding van SBS'

0
Opvallend! 'Derksen gaf VI-rel nieuw impuls met aanbieding van SBS'

Talpa bracht vorige week naar buiten dat Veronica Inside 'gewoon' weer van start gaat in september. Johan Derksen zou tot de orde geroep zijn door zenderbaas John de Mol, maar zo zat het niet helemaal in elkaar.

Dat schrijft columnist van Eindhovens Dagblad Jos Kessels. "Johan Derksen had het in het verhaal over geloofwaardigheid. Hij vond die geloofwaardigheid belangrijker dan geld (zes ton per jaar). Derksen vindt echter iets anders belangrijker dan geld: dat is zoveel mogelijk op tv komen. Daar draait het bij hem om. Geloofwaardigheid klinkt uit zijn mond hetzelfde als wanneer Trump zegt dat hij er voor de Amerikanen is."

Volgens Kessels gaat het om het ego. "Derksen zou wegkwijnen als hij niet meer regelmatig op tv zou komen. Toen SBS6 onlangs met het aanbod kwam om een dagelijkse talkshow met de mannen te brengen, noemde Derksen het een geschenk uit de hemel. Hij was verrukt over het idee elke dag voor de camera te zitten. Alleen zagen Genee en Gijp zo’n dagelijkse talkshow niet zitten, wat Derksen enorm frustreerde."

"De ruzie even later is daar niet los van te zien", zegt Kessels. "En er wás ook niets aan de hand, hoogstens dat de kijkcijfers van VI al een tijd dalen, vooral op vrijdag. Dus werd die ruzie flink opgeklopt, tot vorige week toe, maar de mannen gebruikten afgelopen vrijdag dankbaar een mailtje van grote baas John de Mol als reden om gewoon door te gaan met het programma."

Kessels besluit: "Ik heb nooit ook maar één moment gedacht dat het programma zou stoppen. Derksen wil zijn dagen niet slijten als hondenuitlater in Grolloo. Nee, hij wil zo vaak mogelijk op tv geloofwaardig zijn."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 27 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›