Van den Brom over 'vergeten' kracht: ''Probleemloze aanpassing gehad''

FC Utrecht won zaterdagavond met 1-0 van AZ Alkmaar, de oude club van John van den Brom. De oefenmeester van de Domstedelingen was tevreden over het eindresultaat en heeft genoten van zijn ploeg.

"Zeker!", steekt Van den Brom tegenover FC Utrecht TV van wal. "Ik geniet al vanaf dag één, omdat het heel lang geleden is. Je geniet ook van het elftal wat speelt en je geniet van die jonge gasten. We hebben al heel veel dingen van wat we willen teruggezien. De intenties waren er en dat hebben ze goed gedaan."

Met name Davy van den Berg maakte indruk bij FC Utrecht. "Je bent niet de laatste die zijn naam noemt. Iedereen begint erover, omdat hij de grote onbekende is voor de media. Dat hij toch in deze wedstrijd de voorkeur krijgt, dat heeft hij verdiend, samen met Tommy St. Jago. Zij hebben al het recht van spreken dat zij deze wedstrijd er stonden. Ik vond dat mooi om te zien."

Ook Django Warmerdam maakte zijn debuut. "Eigenlijk vergeet je dat", doelt Van den Brom op de komst van de linksback. "Die jongen is ook nieuw bij ons gekomen, maar heeft een probleemloze aanpassing gehad. Hopelijk gaat hij snel wennen aan de dingen, die wij willen. We kennen de speler, maar je vergeet hem al, omdat hij al veel langer dan vier weken bij ons is."

"Ik heb met een schuinoog gekeken naar AZ, omdat je die hele club kent. Maar twee weken verschil in de voorbereiding zegt veel. Dit was helemaal geen graadmeter voor die wedstrijd van 12 september, maar het gaat mij om wedstrijd op een goed niveau, ook nog in het stadion. We zijn weer een stapje verder", besluit Van den Brom.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
FC Utrecht
14:30
Sparta Rotterdam
zo
19/05
AZ
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
Bekijk de hele stand