VIDEO | Samenvatting: IJzersterk FC Utrecht wint van AZ Alkmaar

0
VIDEO | Samenvatting: IJzersterk FC Utrecht wint van AZ Alkmaar

FC Utrecht heeft zaterdagavond een goede overwinning weten te boeken tegen AZ Alkmaar. De Domstedelingen speelden een ijzersterke wedstrijd en wonnen met 1-0 van de Alkmaarders.

FC Utrecht begon goed aan de eerste helft tegen AZ. Al in de negende minuut kwamen de Domstedelingen op voorsprong. Sean Klaiber gaf de bal op Gyrano Kerk, die de bal strak teruglegde, waarop Simon Gustafson kon scoren. Vlak daarna kon Adrian Dalmau ook al scoren, maar zijn inzet ging naast. Even later liet debutant Davy van den Berg ook zijn klasse zien. Van den Berg speelde Midtsjo en Clasie uit en levert de bal vervolgens af bij Warmerdam, wiens voorzet bij Dalmau belandt. De Spanjaard kan de bal net niet lekker raken en kopt over.

FC Utrecht kreeg ook al snel haar derde poging. Een geweldige pass van Van den Berg kwam voor de voeten van Dalmau, die met een lob Bizot probeerde te passeren, maar de goalie onderschepte scherp. Ook Klaiber liet van zich horen, zijn kanonskogel werd tegengehouden door Bizot. Vlak na rust kreeg Ramselaar de ideale kans op de 2-0, hij schoot de bal binnen, maar hij stond randje buitenspel.

In de 56e minuut kreeg Warmerdam de kans op zijn eerste treffer in dienst van FC Utrecht. Hij kwam goed door op de linkerflank, maar schoot op de lat met dank aan Hobie Verhulst. Beide ploegen kregen hierna nog wel enkele kansen, maar tot 100% kansen leidde het niet. Het bleef dan ook bij een 1-0 stand.

Opstelling FC Utrecht:
Paes; Klaiber, St. Jago, Hoogma, Warmerdam; Maher, Van den Berg, Ramselaar; Kerk, Dalmau, Gustafson.

Opstelling vanaf minuut 60: 
Maarten Paes; Mark Pabai, Mark van der Maarel, Christopher Mamengi, Gabriel Culhaci; Urby Emanuelson, Odysseus Velanas, Justin Lonwijk; Eros Maddy, Jonas Arweiler, Othmane Boussaid.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 27 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›